Lumos on maailman ensimmäinen älykäs pyöräilykypärä, joka yhdistää valot, jarruvalot, vilkut, erinomaisen istuvuuden ja palkitun muotoilun yhdeksi nerokkaaksi kokonaisuudeksi.
Priority Brokers Oy on uusi Habita-ketjuun kuuluva franchise-yritys. Olen ollut mukana ideoimassa ja kehittämässä heidän markkinointiin ja kiinteistöjen välitysliiketoimintaan uusia innovatiivisia palvelukonsepteja.
Autoliitto on jatkuvasti kehittyvä ja jäsenmääräänsä kasvattava yli 120 000 jäsenen yhteisö, joka täyttää kunniakkaat 100 vuotta vuonna 2019.
Olen ollut mukana sparraamassa Autoliiton markkinointia kohti seuraavaa vuosisataa.
Joukkorahoitus on nyt muotia. Itsekin kannoin korteni kekoon luomalla Panssarimuseolle joukkorahoituskampanjan ja siihen liittyvät markkinointimateriaalit.
Täytyy myöntää että aineistoon tutustuminen oli mielenkiintoinen retki isoisien aikaisiin itsenäisyyden vaiheisiin. Ja toisaalta ammatillisesti haastava hanke kaikkine video- ym tuotantoineen. Mutta valmista tuli!
Käykää ihmeessä tutustumassa aineistoihin kampanjan kotisivuilla tai jos koette asian tärkeäksi, niin osallistumassa kampanjaan Mesenaatissa.
Yhteistyössä Corbel Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Iisakan ja hänen johtotiiminsä kanssa päädyttiin nostamaan asiakastyytyväisyys kaiken tekemisen keskiöön. Corbel on määritellyt visiokseen olla alan ykkönen asiakastyytyväisyydellä mitattuna ja tämä lupaus halutaan lunastaa. Kevään toimenpiteinä toteutettiin markkina-analyysi, kristallisoitiin kilpailuedut, toteutettiin kattava asiakastyytyväisyystutkimus, kuvattiin asiakasvideoita, synkronoitiin myyntiesitykset ja tiivistettiin kaikki tämä uudistuneille kotisivuille. Tulos on nähtävillä: www.corbel.fi
Olemme tyytyväisiä uuteen visuaaliseen ilmeesemme Timo Jalon johtaman projektin tuloksena. Iisakka Corbel Oy:n toimitusjohtaja
Olemme tyytyväisiä uuteen visuaaliseen ilmeesemme Timo Jalon johtaman projektin tuloksena.
Avustin Lexia Asianajotoimistoa ajalla 2014 – 2017.
Yhteistyö käynnistyi luodun strategian jalkauttamisesta sekä markkinoinnin linjauksista ja toteuttamisesta. Yhteisen matkan varrella tehtäviini kuului mm myynnin koordinaatiota, viestintävastuuta, uuden toimistotilan av-laitteiston hankintaa, tapahtumien järjestelyvastuuta sekä 2017 toteutetun visuaalisen identiteetin uudistaminen ja siihen oleellisesti liittynyt kotisivu-uudistus.
Näiden reilun kolmen vuoden aikana Lexia kaksinkertaisti sekä liikevaihdon, että henkilökunnan määrän ollen siten Suomen nopeiten kasvava asianajotoimisto.
Lähdin mukaan kolmen osaavan ”amigon” kanssa mielenkiintoiseen liiketoimeen Tallinnassa. Kiteytettynä myymme hodareita, juomia ja metrilakua. Vähän isommassa kuvassa luomme streetfood -konseptin fokusmarkkinoina Viro, Baltia ja siitä mahdollisesti eteenpäin… ”bisness on pientä mutta rehellistä”.
KINE Robot yhtiölle olen linjannut markkinointiviestinnän kiteytyksen, liiketoiminnan segmentoinnin ja USP:n määrityksen – käytäntöön uudet linjaukset vaikuttavat pikkuhiljaa. Prioriteettinä tällä hetkellä on uuden liiketoiminnan Boxbotin yhtiöittäminen, rahoituksen järjestelyt ja globaalin myynnin käynnistäminen.
www.boxbot.fi
Boxbot-ohjelma optimoi pakkaamista parantaen täyttöastetta 60:stä 70 prosenttiin. Bisnespotentiaalina tämä on mitattavissa miljardeissa.
(18.4.2015 http://www.digitoday.fi/bisnes/2015/04/18/suomesta-musiikin-suoratoiston-suurvalta-vuosia-valmisteltu-palvelu-tulee-pian/20154843/66)
Maki Kolehmaisen puuhaama musiikin suoratoistopalvelu alkaa viedä musiikkia Euraasian maihin, joista ei ole perinteisesti irronnut länsimaisille levy-yhtiöille killinkiäkään.
Miltä kuulostaa liikeidea, jossa lähdetään viemään musiikkia laillisesti sellaisille markkinoille, joista levy-yhtiöt eivät ole ikinä saaneet tuloja?
Tällainen on suomalaisen Memcom Music and Entertainmentin kaikessa hiljaisuudessa luoma suoratoistopalvelu, joka vie musiikkia Euraasian maihin. Entisen Neuvostoliiton maista ei ole länsimaisille levy-yhtiöille tavannut juuri tuloja kertyä.
– Minkälaisen määrän rahaa se tuokaan musiikkiteollisuudelle, kun tuodaan kymmeniä maita länsimaisten tekijänoikeuskäytäntöjen piiriin, musiikin monitoimimies Maki Kolehmainen hahmottelee.
Lähtösykäys musiikkipalvelulle syntyi, kun Kolehmainen katseli karttaa 2000-luvun alussa.
– Totesin, että olen tehnyt yhteistyötä ruotsalaisten, englantilaisten ja amerikkalaisten kanssa, mutta Venäjältä en tiennyt kuin Alla Pugatšovan, Kolehmainen sanoo.
Kolehmainen päätyi tekemään musiikkia sikäläisille artisteille, ja 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä biisinikkari alkoi pohtia mahdollisuuksia myydä digitaalista musiikkia kännyköihin.
– Minua todella otti päähän, kun Spotify tuli kahta vuotta myöhemmin, Kolehmainen sanoo.
Palvelu lanseerataan ensimmäisenä Azerbaidžanissa, jossa se on ollut vuoden verran 4,5 miljoonan asiakkaan Azercell-operattorilla testikäytössä. Seuraavina vuorossa ovat Kazakstan, Tadžikistan ja Georgia.
– Kyseessä on täysin neitseellinen sisältömarkkina. Olemme rakentaneet tätä kolme vuotta. Kyseessä on white label -palvelu, eli paikalliset operaattorit brändäävät sen itse. Me hoidamme sopimukset ja kontrolloimme markkinointia, kertoo palvelun kaupallistamisesta vastaava Timo Jalo.
Memcomin takana ovat Maki Kolehmaisen lisäksi Euraasian telebisneksessä toiminut Esko Rytkönen sekä Markus Konttinen.
Suurista levy-yhtiöistä sopimukset Universalin ja Warnerin kanssa ovat valmiit tai viittä vaille, ja Sonynkin kanssa neuvottelut ovat pitkällä. Sopimukset paikallisesta musiikista käydään neuvottelemassa kohdemaissa.
– Me saamme kaikki ne biisit, mitä tarvitsemmekin, Kolehmainen sanoo.
Jalon mukaan Suomen asema idän ja lännen välissä on todellinen etu. Suomalaiset ovat länteen päin uskottavia, eli levy-yhtiöt tietävät saavansa rahansa. Euraasian maiden yhteistyökumppaneille suomalaiset taas voivat tarjota länsimaisia sisältöjä.
Yksi palvelun lähtökohdista on paitsi artistin, myös muiden musiikin tekijöiden, kuten säveltäjien ja sanoittajien huomioon ottaminen. Memcom maksaa omasta voitto-osuudestaan myös copyrightit, joita kaikki palvelut eivät tilitä.
– Olen joutunut tappelemaan tästä paljon. Sävelsin Frontside Ollien, jota on katsottu Youtubesta miljoonia kertoja. Silti sain siitä vain kahvikupin verran, Kolehmainen huomauttaa ja toteaa lisäksi Youtube-korvausten olevan Spotifyakin pienempiä.
Pitkien vääntöjen jälkeen syntyi myös palvelun katerakenne. Operaattorille ja levy-yhtiöille menee 40 prosenttia kummallekin. Memcom saa noin viidenneksen, ja yhtiön tekemästä voitosta noin kaksi kolmasosaa mene copyright-maksuihin ja palvelun ylläpitokustannuksiin, kuten pilvipalveluun ja helpdeskiin.
Tekijöidensä mukaan palvelulle on tilausta, koska läntiset suoratoistopalvelut eivät toimi sikäläisessä infratruktuurissa kovin hyvin, ja läntiset musiikkiyhtiöt pitävät markkinoita pelottavina.
– Olen käynyt Venäjällä paljon ja tunnen paljon heikäläisiä. Bisnes on erilaista, mutta he haluavat ihan samoja asioita kuin mekin: rauhaa ja vakautta. Politiikka on politiikkaa, Kolehmainen toteaa.
Vaikka bisnestä tehdään Euraasiassa erilaisin periaattein ja kokouksissa pää punaisena huutaminen on rutiininomaista, Kolehmainen tuo esiin myös nykyisessä pelon ilmapiirissä piiloon jäävän mahdollisuuden.
– Uskon, että osittain Suomen uusi nousu voi tapahtua näissä maissa. Suomalaisia arvostetaan siellä todella paljon.